ЕВРОПА ДИРЕКТНО Русе беше част от Римския пазар на крепостта Сексагинта приста

Източник: ЕД Русе

За поредна година ЕВРОПА ДИРЕКТНО Русе беше част от Римския пазар на крепостта Сексагинта Приста. На дунавския бряг отново си дадоха среща смели войни, красиви римлянки, местни търговци и занаятчии, представящи антични практики за сечене на монети, обработване на дърво и производство на кожени изделия.

„Римският пазар“ на „Сексагинта Приста“ е едно от устойчивите събития, организирани от русенския музей, което присъства трайно в културния календар на града.

Атрактивните възстановки, представящи традиционни практики и модели на живот, имат за цел да презентират разказа за римското наследство и да споделят знанието за Античността на достъпен и разбираем за посетителите език. Те показват дейността на екипа археолози, извършващи теренни проучвания на обекта, като ги правят видими за широката общественост.

Русенският център от мрежата EUROPE DIRECT традиционно предоставя безплатна информация и европейски издания на посетителите на пазара. Събитието е още едно място, където гражданите се срещат, припомнят си миналото и обменят идеи, и споделят мнението си за бъдещето на Европа, в която искат да живеят.

linkсъбитието във Facebook
Теми #EuropeanYearOfYouth, Европейски съюз, култура, екология, земеделие, Еразъм+
Предишна публикация
Русенските доброволци започват нов проект в помощ на украинските граждани
Следваща публикация
Дискусия „Активно гражданско участие за по-зелени и устойчиви сектори“ в Русе

Още по темата

Събитие
© ЕД Варна

Recycle into art

Дата
19 август 2022
от
18:00 ч.
 
ЕЕТ
Skip to content