Събитие

ЕКОлогия, ИКОномика или и двете?

На 14 май от 10:00 ч. в Университетската библиотека при Русенския университет (2Г.208) ще бъде представена темата „ЕКОлогия, ИКОномика или и двете?“ от експерта Румен Карамихалев, който е част от „Екип Европа Директно“ на Европейската Комисия.

С представителите на академичната общност и гостите на университета ще бъдат дискутирани темите: „Еволюция и революция или защо екологията по принцип е икономична“, „Енергетика 101″, „ВЕИ производство и ВЕИ съхранение“ и „Еко-Ико в бита ни“.

Организатори на събитието са Русенският университет, в лицето на неговия Европейски Документационен Център и ЕВРОПА ДИРЕКТНО Русе.

През последните тридесет години Румен Карамихалев е работил в различни държави за шведски стоманодобивни компании. Когато се връща в България и решава да се установи, прави проект и реализира строежа на екологична и енергоефективна къща. Тя е изградена от дървени панели тип „сандвич“ с енергиен клас А и цената й е много по-изгодна от тази на апартамент в София.

ПРОГРАМА

14 май 2024, 10:00 часа, Университетска библиотека при

Русенския университет, 2Г.208

10:00 – 10:10 Официално откриване и приветствия

10:10 – 10:30 Илияна Семерджиева, посланик на Европейския климатичен пакт – коментар по актуални климатични теми

10:30 – 11:30 Румен Карамихалев, експерт в „Екип Европа Директно“, Европейска Комисия – презентация на тема „ЕКОлогия, ИКОномика или и двете?“

Теми събитие, Европейски зелен пакт, екология, икономика
Предишна публикация
Ученически конкурс „Моите причини да гласувам на изборите за Европейски парламент“
Следваща публикация
Аз, ти, той – ние сме Европа

Още по темата

Skip to content