Събитие

В Русе започна XVII Туристическо изложение „Уикенд туризъм“ и XIV Фестивал на туристическите забавления и анимации

Източник: EUROPE DIRECT Ruse
от
16 юни 2022
до
18 юни 2022
Място на провеждане
Доходно здание, Русе

В следващите дни Русе е домакин на   XVII Туристическо изложение „Уикенд туризъм“ и XIV Фестивал на туристическите забавления и анимации. В трите дни на изложението можете да ни намерите на щанда на EUROPE DIRECT Ruse, с много безплатна информация за пътуването в ЕС. А в петък от 10:45 можете да видите и специалната ни презентация, посветена на ReOpenEU.

43 щанда на различни туроператори, музеи и институции са представени във фоайето на Доходното здание. В района на Централната градина са разположени над 120 обекта, представящи различни занаяти от цяла България. По време на тридневния Фестивал на туристическите анимации на пл. Свобода ще има шах за деца, стена за катерене, ретрофото, вертикална въжена площадка, рисуване с къна и уроци по класически танци на Държавна опера – Русе, както и специално участие на Crazy Bubble Show от Украйна.

В първия ден на фестивала ще бъдат представени кулинарните демонстрации на шеф Петър Атанасов заедно с учениците от Професионалната гимназия по туризъм в Русе. Вечерта ще приключи с изпълнения на русенската етно група „4етри“, последвани от концерт на Миро.

На същото място в петъчния ден от 17 ч. шеф Ради Стамболов – шоколатиер номер 1 на България, ще представи своя сладолед „Гараш“, който е измислен специално за Русе като поклон за родното място на едноименната торта. От 18 ч. започва „Биг бенд парад“, в който ще се включат формации от Габрово, Ботевград, Троян, както и Общинският духов оркестър на Русе.

В събота от 9 ч. ще се проведе Международното кулинарно състезание с младежи „Като шеф готвачите“. 6 отбора с по двама участници ще се борят за първото място, а последната дума има шеф Ради Стамболов.

Вечерта приключва с „Ruse light & rhythm fest”, който ще се проведе на Голямата сцена на площад „Свобода“. Там в 19 ч. ще започне концерт. ПГ по облекло „Недка Иван Лазарова“ ще демонстрира „Светлината в моя гардероб – футуристично светещо модно ревю на учениците на гимназията. От 22 ч. посетителите ще могат да се насладят на лазерно шоу.

linkПовече информация
Теми #ReOpenEU, събитие, Европейски съюз
Предишна публикация
Солидарност с Украйна: Европейската комисия стартира платформа на ЕС за регистрация на лица, ползващи се с временна закрила
Следваща публикация
Чрез Европейския съвет по иновациите ЕС подкрепя с 20 млн. евро украинските новосъздадени дружества

Още по темата

Skip to content