Европейската комисия приканва младите хора да споделят идеите си относно Европейската година на младежта – 2022

Млади хора развяват флагове на ЕС
Източник: Аудио-визуална служба на ЕК

След приемането на официалното предложение 2022 г. да стане Европейската година на младежта, Европейската комисия призовава младите хора да споделят своите очаквания, интереси и идеи за това, как биха искали да изглежда и какво да постигне европейската година. Публикуваната анкета е отворена до 17 ноември 2021 г. и ще спомогне за изясняване на темите, видовете дейности, както и на трайното наследство, което младежите искат да видят от Европейската година на младежта.

Банер на европейската година на младежта

Европа се нуждае от визия, ангажираност и участие на всички млади хора, за да изгради по-добро бъдеще, което е по-екологосъобразно, по-приобщаващо и цифрово. С организирането на Европейска година на младежта Европа се стреми да предостави на младите хора повече и по-добри възможности за бъдещето. Предложена от председателя Фон дер Лайен в речта ѝ за състоянието на Съюза, Европейската година на младежта ще включва редица прояви и дейности за младите. Идеята е да се насърчат усилията на ЕС, държавите членки, регионалните и местните власти за признаване на усилията на младите хора по време на пандемията, както и подкрепа и ангажиране с младежите, когато излизаме от нея.

По-нататъшни покани през 2022 г. ще дадат възможност да се съберат повече идеи, които да бъдат включени в годината и да се прецени развитието й. Младите хора ще ръководят процеса преди и по време на Европейската година на младежта, за да могат да се възползват максимално от нея.

linkЕвропейски младежки портал
Теми младежки дейности, състоянието на Съюза, vdLCommission
Предишна публикация
Европейската комисия одобри българска схема за държавна помощ в размер на 36млн. евро в подкрепа на селскостопанския сектор
Следваща публикация
Европейската комисия одобрява 15,34 млн. евро в подкрепа на туристическия сектор

Още по темата

Skip to content