„Еразъм+“: 44 европейски университета ще се включат в трансгранично и междудисциплинарно

Млади хора развяват флагове на ЕС
Източник: Аудио-визуална служба на ЕК

Европейската комисия обяви резултатите от поканата за представяне на предложения за 2022 г. по инициативата „Европейски университети“: с рекорден бюджет от 272 милиона евро от „Еразъм+“ 16 съществуващи алиансa по инициативата ще продължат да получават подкрепа, а четири нови алианса ще могат да започнат сътрудничеството помежду си. Заедно с 24-те алианса, избрани през 2020 г., понастоящем общо 44 алианса по инициативата „Европейски университети“ обединяват 340 висши училища в столиците и отдалечените региони на 31 държави. Алиансите по инициативата „Европейски университети“ са алианси на висши училища от цяла Европа, които си сътрудничат в областта на образованието, научните изследвания и иновациите в полза на студентите, преподавателите и обществото. 

Всеки алианс получава бюджет в размер до 14,4 милиона евро от програмата „Еразъм+“ за четири години. Това е значително увеличение в сравнение с максималния размер от 5 милиона евро за три години в рамките на предишни покани за представяне на предложения по „Еразъм+“.

През есента на 2022 г. Комисията ще стартира следващата покана за представяне на предложения по „Еразъм+“ с цел да предложи финансиране за съществуващите алианси и да се създадат нови такива.

linkПовече информация
Теми funding, #EuropeanYearOfYouth, ЕК, Еразъм+
Предишна публикация
ЕС дава над 110 милиона евро за модернизация на железопътен коридор в Западна България
Следваща публикация
Ваксини срещу COVID-19: Европейската комисия и Moderna адаптират графиците за доставка

Още по темата

Skip to content