Събитие

Уоркшоп Дигитална Европа – активни млади европейци

Източник: ©Shutterstock
Дата
28 ноември 2022
от
10:00 ч.
ЕЕТ
от
28 ноември 2022
до
2 декември 2022
Място на провеждане
Национален пресклуб БТА Русе

За 73% от българите фалшивите новини са проблем в национален план, но способността им да ги разпознават е под въпрос

Тазгодишният доклад за медийна грамотност на Институт „Отворено общество“ установява сериозните пропуски в знанията за информационната среда на хората в нашия регион и уменията им за критично мислене в сравнение с гражданите на Западна Европа и скандинавските страни. И за съжаление изводът е, че българите са най-неграмотните в медийно отношение в целия съюз.

Умението да се отсява вярното от невярното съдържание и да се подбират източниците на информация, оказва се, липсва на голяма част от населението в Югоизточна Европа. Във времена на постоянен поток от информация, липса на регулации върху съдържанието в социалните мрежи и ширеща се пропаганда проблемът с дезориентацията в информационното пространство е изключително сериозен и има потенциал да подвежда общественото мнение, понякога с тежки последици.

ЕВРОПА ДИРЕКТНО Русе в партньорство с кореспондентския пункт на БНР в Русе и с домакинството на Национален Пресклуб на БТА Русе, организира

два уоркшопа с теми „Дезинформацията и фалшивите новини“ и „Проверка на фактите и генериране на съдържание“

на 28 ноември, понеделник и 2 декември, петък, от 10 часа, в Национален Пресклуб на БТА Русе – ул. „Райко Даскалов“ 2, със специалното участие на кореспондента на БНР в Русе – Ася Пенчева.

Поради ограничените места в залата, събитието изисква предварителна регистрация – потвърждение за участие на телефон: 0887933949 или e-mail: direct_ruse@europe.bg

linkБТА
Теми #EuropeanYearOfYouth, събитие, дезинформация, медийната грамотност
Предишна публикация
ЗА или ПРОТИВ: Еврозоната
Следваща публикация
Търсят се участници в „Твоята Европа, твоето мнение“ #YEYS2023

Още по темата

Skip to content