Нова покана DiscoverEU за 35 000 безплатни билети за влак за младежи

Източник: Аудио-визуална служба на ЕК

На 18 години си и пребиваваш законно в една от държавите от ЕС или в трета държава, асоциирана към програма „Еразъм+“? Приготви се да опознаеш Европа! DiscoverEU се гордее да бъде част от семейството на програма „Еразъм+“ и да допринесе за Европейската година на младежта (2022 г.), като предостави много повече карти за пътуване и възможности!

Поканата е отворена за кандидати от държави по програмата „Еразъм +“, включително Исландия, Лихтенщайн, Северна Македония, Норвегия, Сърбия и Турция. За да се опитат да спечелят карта за пътуване, младите хора могат да кандидатстват на Европейския младежки портал, където ще трябва да попълнят викторина от пет въпроса и още един допълнителен.

Кандидатите, които са бъдат избрани след успех на викторината и които са родени между 1 януари 2004 г. и 31 декември 2004 г., ще могат да пътуват в Европа до 30 дни през периода на пътуване 1 март 2023 г. и 29 февруари 2024 г.

Тези, които навършват 18 години през първата половина на следващата година, ще могат да кандидатстват през март 2023 г. С този втори кръг тази година благодарение на увеличения бюджет в рамките на Европейската година на младежта през 2022 г. ще бъдат предоставени общо 70,000 карти за пътуване. Освен това получателите ще продължат да се ползват от карта за отстъпки с повече от 40,000 възможности за отстъпки в обществения транспорт, културата, настаняването, храните, спорта и други услуги, които се предлагат в отговарящите на условията държави. Те ще могат също така да се присъединят към срещите на DiscoverEU — инициатива, стартирана през лятото на 2022 г., състояща се от вълнуваща културна програма от един до три дни във всички държави по образователната програма „Еразъм +“.

Искам да науча повече!

Интересуваш се от миналите кръгове на кандидатстване? Виж информационния документ за #DiscoverEU, за да научиш повече за действието и за преживяванията на някои от нашите млади пътешественици.

Европа е пред теб. Направи първата крачка.

linkПокана за участие
Теми #DiscoverEU, funding, #EuropeanYearOfYouth, Еразъм+
Предишна публикация
Европейската комисия освобождава от мита и ДДС вноса на животоспасяващи стоки за украинците
Следваща публикация
Европейската комисията прие споразумение за партньорство с България по политиката на сближаване на стойност 11 млрд. евро за периода 2021—2027 г.

Още по темата

Skip to content