Стартира RUSE REEL: Търсят се най-добрите разказвачи на видеоистории за Русе до 100 секунди

Източник: Община Русе

Състезанието е за авторски видеа, които да представят Русе по  атрактивен начин, разкривайки красотата и свободата, на която се наслаждават жителите му. Награди ще има за тези, които разкажат най-хубавата история за Русе.

Участие в RUSE REEL може да вземе всяко пълнолетно лице, както и непълнолетни (от 14-годишни) със съгласието на родител (настойник). Не е задължително участниците да са родени или да живеят в Русе. Единственото „условие“ е да са го посетили поне веднъж и да са готови да го покажат по впечатляващ начин. Няма ограничения в броя на клипчетата, които може да направи всеки от авторите, а участието в конкурса е напълно безплатно.

Видеото и текстът към него (ако има такъв – в рекламен текст, послание/слоган, субтитри) не трябва да нарушават чужди авторски и сродни права, като същевременно са позитивни послания. Същото се отнася и за ползването на музика. Препоръчва се за създаването на музикалния фон да се търсят мелодии със свободно право за ползване или да се изтегли платено съдържание, при което не са нарушени авторските споразумения.

Продължителността на видеото трябва да е 100 секунди и да е с формат MP4, като няма ограничения в стила – документалистика, интервю, анимация, със или без дикторски глас, със или без субтитри, цветен или черно-бял, хоризонтален или вертикален план – важна е русенската история, която авторът разказва.

Желаещите да се включат в конкурса трябва да изпратят своите видеотворби на имейл rusereel@ruse-bg.eu до 1 септември с посочени две имена, възраст и телефон за контакт.

linkПовече информация за конкурса
Теми RuseReel, Русе, култура
Предишна публикация
Държавна помощ: ЕК одобри българска схема в размер на 8 млн. евро за подпомагане на селскостопанските производители
Следваща публикация
ЕК одобри проект за разширяване на жп линията Гюргево – Букурещ

Още по темата

Skip to content