Среща на европейската младеж през 2023 г.

© European Union 2021 - EP - Dysturb/Chauvin Guillaume
Източник: Аудио-визуална служба на ЕП

Около 10 000 млади хора от ЕС и извън него ще се срещнат в Страсбург, за да обсъдят бъдещето на Европа на фона на войната срещу Украйна и предстоящите европейски избори.

В петък, 9 юни, и събота, 10 юни, Срещата на европейската младеж през 2023 г. (EYE2023) ще включва повече от 300 присъствени и хибридни дейности – дебати, дискусии, възможности за създаване на мрежи, артистични изпълнения, спортни дейности и интерактивни семинари. Те са създадени съвместно с институциите на ЕС, международните организации, гражданското общество, младежките организации и самите участници. Домакин на събитието е Европейският парламент в Страсбург, като част от програмата ще се проведе на открито в градчето на EYE. В събитието ще може да се участва и онлайн.

Европейските избори през 2024 г. ще определят бъдещето на ЕС

Председателят на ЕП Роберта Мецола ще открие събитието в петък в 11.30 ч. (българско време) в пленарната зала на Парламента. Последващите дейности в сградите на ЕП и в градчето на EYE ще позволят на участниците да обсъдят идеите си с лица, вземащи политически решения, експерти и активисти.

linkПовече подробности за графика, говорителите и дейностите
Теми #EYE2023, Европейски съюз, младежки дейности
Предишна публикация
Икономическа прогноза от пролетта на 2023 г.: подобряване на перспективите в условията на неспиращи трудности
Следваща публикация
Русенските отбори спечелиха първите места в регионалното състезание Евроскола

Още по темата

Skip to content