Събитие

Онлайн семинар за журналисти на тема: „Научният отговор на ЕС срещу дезинформацията относно COVID-19“

Източник: ЕК в България
Дата
9 февруари 2022
от
11:00 ч.
ЕЕТ

Представителството на Европейската комисия в България организира онлайн семинар за журналисти на 9 февруари (сряда) от 11:00 часа, посветен на дезинформацията свързана с пандемията от коронавирус и ваксините.

Целта на уебинара е да даде експертни и научно обосновани отговори на въпросите на българските журналисти относно работата на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията (ECDC) и Европейската агенция по лекарствата (EMA), свързана с развитието на пандемията от коронавирус и ефективността и безопасността на одобрените ваксиниТърсене на налични преводи за тази връзка.

Събитието ще открият г-жа Андреа Амон, директор на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията, и г-жа Емър Кук, изпълнителен директор на Европейската агенция по лекарствата.

Лектори на онлайн семинара от Стокхолм ще бъдат д-р Пьотр Крамарц, заместник-главен научен специалист и кризисен мениджър в ECDC и от Амстердам –  д-р Марко Кавалери, ръководител на работна група в ЕМА за „Стратегии срещу биологични заплахи за здравето и за ваксините“.

Участниците ще бъдат приветствани от изпълняващия длъжността ръководител на Представителството на Европейската комисия в България г-н Цветан Кюланов.

Участието в семинара на всеки представител на медиите изисква задължително писмено потвърждение на имейл адрес COMM-REP-BG-PRESS@ec.europa.eu  най-късно до 00:00 ч. на 9 февруари, за да можем да изпратим връзка за достъп до онлайн платформата и допълнителни технически инструкции. Молим, заедно с потвърждението да посочите името на участника, имейл адрес за връзка и медията, която представлява.

В случай на въпроси можете да се свържете с нас на посочения имейл адрес или на телефон 02 933 52 40.

Теми ЕМА, дезинформация, медийната грамотност
Предишна публикация
ЕК представи нова Стратегия за стандартизацията
Следваща публикация
Отворени покани по програма „Граждани, равенство, права и ценности“

Още по темата

Skip to content