Събитие

Онлайн семинар за журналисти на тема: „Научният отговор на ЕС срещу дезинформацията относно COVID-19“

Източник: ЕК в България
Дата
9 февруари 2022
от
11:00 ч.
ЕЕТ

Представителството на Европейската комисия в България организира онлайн семинар за журналисти на 9 февруари (сряда) от 11:00 часа, посветен на дезинформацията свързана с пандемията от коронавирус и ваксините.

Целта на уебинара е да даде експертни и научно обосновани отговори на въпросите на българските журналисти относно работата на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията (ECDC) и Европейската агенция по лекарствата (EMA), свързана с развитието на пандемията от коронавирус и ефективността и безопасността на одобрените ваксиниТърсене на налични преводи за тази връзка.

Събитието ще открият г-жа Андреа Амон, директор на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията, и г-жа Емър Кук, изпълнителен директор на Европейската агенция по лекарствата.

Лектори на онлайн семинара от Стокхолм ще бъдат д-р Пьотр Крамарц, заместник-главен научен специалист и кризисен мениджър в ECDC и от Амстердам –  д-р Марко Кавалери, ръководител на работна група в ЕМА за „Стратегии срещу биологични заплахи за здравето и за ваксините“.

Участниците ще бъдат приветствани от изпълняващия длъжността ръководител на Представителството на Европейската комисия в България г-н Цветан Кюланов.

Участието в семинара на всеки представител на медиите изисква задължително писмено потвърждение на имейл адрес COMM-REP-BG-PRESS@ec.europa.eu  най-късно до 00:00 ч. на 9 февруари, за да можем да изпратим връзка за достъп до онлайн платформата и допълнителни технически инструкции. Молим, заедно с потвърждението да посочите името на участника, имейл адрес за връзка и медията, която представлява.

В случай на въпроси можете да се свържете с нас на посочения имейл адрес или на телефон 02 933 52 40.

Теми , ,
Предишна публикация
ЕК представи нова Стратегия за стандартизацията
Следваща публикация
Отворени покани по програма „Граждани, равенство, права и ценности“

Още по темата

Skip to content