Покани за представяне на предложения в подкрепа на интеграцията на украинските МСП в единния пазар

Източник: Аудио-визуална служба на ЕК

Европейската комисия отправя две покани за представяне на предложения под съвместното заглавие „ReadyForEU“ с общ бюджет от 7,5 млн. евро. Целта на двете покани е да се помогне на украинските предприемачи и фирми да се възползват от единния пазар. Поканите за представяне на предложения се финансират по Програмата за единния пазар и са резултат от неотдавнашното споразумение за присъединяване на Украйна към нея, подписано на 2 февруари 2023 г. от председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен и министър-председателя на Украйна Денис Шмихал.

С първата покана – „Делови мост“, чийто бюджет е 4,5 млн. евро, ще се финансират, под формата на ваучери за достъп до услуги и участие в търговски панаири в ЕС, засегнатите от войната украински малки и средни предприятия (МСП). Целта на поканата е да се създаде консорциум от стопански организации, които да изберат до 1 500 развиващи се устойчиви украински МСП, на които да се предостави пряко подпомагане в размер до 2 500 евро.

С втората покана – „Еразъм за млади предприемачи – Украйна“, чийто бюджет е 3 млн. евро, младите украински предприемачи ще могат да придобият професионален опит в други европейски държави. Този проект ще се изпълнява като част от вече създадената програма „Еразъм за млади предприемачи“, която предложи на над 22 000 предприемачи от цяла Европа възможността да споделят своите знания и опит.

linkПовече информация
Теми #StandWithUkraine, funding, vdLCommission
Предишна публикация
Покана за набиране на кандидатури за програмата за обучение на млади журналисти „Познавате ли европейските институции?“
Следваща публикация
КОНКУРСЪТ ЗА НАГРАДИ #REGIOSTARS ЗА 2023 Г. Е ОТВОРЕН!

Още по темата

Skip to content