Учениците в Русе ще се учат на компостиране

Компостер

След като раздаде безвъзмездно компостери на всички детски градини, Община Русе днес предостави съдове за компостиране и на директорите на общинските училища.
Инициативата е част от кампанията на местната администрация, която цели най-младите русенци да се запознаят отблизо с един от начините за оползотворяване на зелените отпадъци и превръщането им в ценен за почвата обогатител.

„Наясно сме, че съдовете няма да решат проблема с окапващите листа и всички биоразградими отпадъци, които учебните заведения генерират. Целта ни е най-вече образователна, за да научат децата какъв е пътят на отпадъците и така да изградим у всички тях нов начин на мислене“, каза зам.-кметът Димитър Недев
Според него децата са най-добрите учители на своите родители, а надеждата е те да пренесат добрия пример у дома си.

„Благодарим на Община Русе, че се грижи и за екологичното образование на децата. Мисля, че големите ученици могат да са обучители на по-малките в тази прекрасна инициатива“, каза Искра Иванов, директор на СУПНЕ „Фридрих Шилер“, в чийто двор бяха раздадени компостерите.

Тази есен общината предостави и съдове за домашно компостиране на 122-ма граждани, които предварително бяха заявили желанието си, а през миналата 320 компостера получиха жителите на малките населени места на територията на общината.

Теми екология
Следваща публикация
Русенските ученици ще се борят за приза „екошампиони“

Още по темата

Skip to content