Събитие

Онлайн граждански диалог „Европейският зелен пакт“

Източник: Pixabay
Дата
23 декември 2021
от
14:00 ч.
до
15:30 ч.

Европейският институт и ЕВРОПА ДИРЕКТНО Дупница имат удоволствието да Ви поканят на онлайн граждански диалог на тема „Европейският зелен пакт“, който ще се проведе в платформата Zoom на 23 декември 2021 г. от 14:00 часа.

Линк за включване в събитието: https://us06web.zoom.us/j/89053646939 

Участие в дискусията ще вземат г-жа Цветелина Пенкова, евродепутат, член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика на Европейския парламент, г-н Димитър Бранков, съветник на Председателя на УС на Българската стопанска камара, г-жа Илияна Павлова и г-н Владимир Димитров, Център „Чиста индустрия” при БСК.
Основната цел на инициативата е да допринесе за развитието на обективна и достъпна информационна среда в България относно Зелената сделка и действията на ЕС в тази посока. Дебатът е насочен към представители на бизнеса, неправителствени организации, публичната администрация, студенти,
граждани и др.
Град Дупница се намира в един от най-засегнатите в екологично отношение региони. Темата за Зеления пакт е актуална за местната общност и гражданският диалог ще даде ценна обратна връзка от гражданите към европейските институции и организациите, работещи в сферата на кръговата икономика.
Ще имате възможността да чуете и обсъдите теми като: Устойчиво използване на ресурсите чрез преминаване към чиста, кръгова икономика; Зеленият пакт в областта на климата и енергетиката; Инвестиране в екологосъобразни технологии; Подкрепа на иновациите в промишлеността; Декарбонизация на енергийния сектор; Намаляване на замърсяването и др.
В рамките на събитието ще се проведе неформална дискусия, в която всички присъстващи ще могат да разменят полезни съвети и да споделят опит.

linkЕвропейски Зелен пакт
Теми събитие, Европейски зелен пакт
Предишна публикация
Доверието на аудиторията и прецизното отразяване на фактите
Следваща публикация
Онлайн семинар за журналисти на тема: „Научният отговор на ЕС срещу дезинформацията относно COVID-19“

Още по темата

Skip to content