Свободен достъп онлайн до два от филмите, номинирани за наградата LUX на публиката

Източник: Аудио-визуална служба на ЕП

Гледайте и оценете филмите финалисти за наградата LUX – това може да ви спечели посещение в Страсбург.

Наградата LUX на публиката се връчва от Европейския парламент и Европейската филмова академия в партньорство с Европейската комисия и мрежата от кинозали Europa Cinema. Европейската публика е поканена да се включи в журито, определящо победителя, и да даде своя глас.

Филмите, номинирани за наградата за 2022 г., са „Бягство“ (Flee) на режисьора Йонас Расмусен, „Великата свобода“ (Great Freedom) на Себастиан Майзе и „Quo Vadis, Аида?“ (Quo Vadis, Aida?) на Ясмила Жбанич.

Как можете да гледате

Филмите се излъчват на киноекрани из цяла Европа и на онлайн платформи. Можете да намерите актуална информация за прожекциите във всяка страна от ЕС на официалния уебсайт на наградата.
Научете как можете да гледате филмите финалисти онлайн или в киносалони в България.

Седмица на публиката

В рамките на Седмицата на публиката на наградата LUX, от 28 март до 3 април 2022 г., филмите финалисти ще бъдат прожектирани едновременно в много страни от ЕС. Прожекциите ще бъдат последвани от излъчвана онлайн дискусия със създателите на филмите, на която зрители от цяла Европа ще могат да им зададат въпроси.

Гледайте и гласувайте

След като гледате който и да е от филмите, можете да дадете мнението си на платформата за гласуване. Оценете филмите до 25 май 2022 г.

Окончателното класиране ще бъде определено, като бъдат събрани резултатите от гласуването на публиката и гласуването на депутатите в Европейския парламент, като всяка от двете групи има тежест от 50% за крайната оценка.

Вашият глас може да бъде билетът Ви за присъствие на церемонията по награждаването, която ще се проведе на 8 юни в Европейския парламент в Страсбург.

linkГласувайте и спечалете билет до Страсбург
Теми събитие, LUX award, кино
Предишна публикация
Три български проекта са сред финалистите за наградата #Natura2000
Следваща публикация
ПЪТЕВОДИТЕЛ #CREATIVEEUROPE С ЯНА ГЕНОВА

Още по темата

Skip to content