Събитие

Parking day в Русе

Източник: ЕД Русе
Дата
21 септември 2023
от
10:00 ч.
ЕЕТ
Място на провеждане
бул. "Цар Освободител"

ЕВРОПА ДИРЕКТНО Русе организира Park(ing) day на 21 септември от 10 часа. Събитието е част от Европейската седмица на мобилността и ще се случи в зеленото пространство в алеята на бул. „Цар Осбободител“, между Градските хали и Сердика.

Европейска седмица на мобилността e ежегодна инициатива на Европейската комисия за устойчива градска мобилност. Тя приканва европейските градове да посветят поне една седмица на устойчива мобилност. кампанията започва на 16-и септември и свършва с Ден без автомобили на 22-ри септември.

От 2002 г. насам, Европейска седмица на мобилността цели да подобри публичното здраве и качеството на живот, като популяризира придвижването със средства, които не замърсяват околната среда и устойчивия градски транспорт. Кампанията дава възможност на хората да изследват ролята на улиците в града и да експериментират с разнообразни практични решения за придвижването в населените места, с които да адресират градски предизвикателства като замърсяването на въздуха.

Събитието има за цел повишаване на осведомеността относно европейските политики за по-безопасни, по-зелени и по-справедливи живот в ЕС, и в частност относно транспортните политики и свободата на движение.

linkПовече информация
Теми #ParkingDay, #EUROPEANMOBILITYWEEK, #SaveEnergy
Предишна публикация
Европейската комисия официално прекратява действието на Механизма за сътрудничество и проверка за България и Румъния
Следваща публикация
Започна приемът на кандидатури за наградите „Нов европейски Баухаус“ – 2024 г.

Още по темата

Все още няма достатъчно публикации по темата
Skip to content