Събитие

На живо: Уебинар „Как да се борим срещу рака: Европейският план“ на 25 февруари

Източник: Аудио-визуална служба на ЕП
Дата
25 февруари 2022
от
11:00 ч.
до
12:30 ч.

Бюрото за връзка на Европейския парламент в България организира уебинар на тема „Как да се борим срещу рака: Европейският план“, който ще се проведе онлайн на 25 февруари 2022 г., петък, от 11.00 до 12.30 ч.

По време на събитието българските граждани ще научат повече за инициативите и мерките, предвидени в Европейския план за борба с рака, както и за основните предизвикателства пред прилагането на този план на национално ниво. Ще бъдат представени препоръките на Европейския парламент по отношение на мерките за борба с рака, които имат за цел да се разширят схемите за скрининг, да се улесни достъпът до трансгранично здравно обслужване и клинични изпитвания за болни от рак пациенти, да се осигури достъп до иновативни лекарства и лечения за рак за всички пациенти и др. Програмата на уебинара цели да отговори на въпроси и за приоритетите на България в изпълнение на европейския план, както и за исканията на професионалните и пациентските организации в тази област.

Зрителите ще имат възможността да чуят лично от ръководителя на работната група за Европейския план за борба с рака в Европейската комисия Матиас Шупе какви са актуалните политики в борбата със злокачествените заболявания, както и да се обърнат с въпроси към него.

Уебинарът ще се проведе в платформата Zoom на български език със симултанен двупосочен превод на английски език. Ще бъде осигурен и жестов превод във Facebook за хората с увреден слух.

Броят на участниците в Zoom е ограничен. Необходима е регистрация до 24 февруари 2022 г. на следния линк: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Registration25022022.

Уебинарът ще бъде излъчван на живо на страницата на Бюрото на ЕП в България във Facebook и в канала в YouTube.

Зрителите могат да задават въпроси към участниците предварително в slido с код #CANCER. По време на уебинара въпроси ще могат да бъдат задавани през чата на Zoom, както и чрез коментари към излъчването във Facebook.

linkНеобходима е регистрация до 24.02.
Теми събитие, Европейски съюз, StrongerTogether
Предишна публикация
Конференция за бъдещето на Европа: Включете навреме своите идеи и доклади за прояви в платформата!
Следваща публикация
Първите 11 европейски академии за учители са признание за труда и подкрепа за мисията на учителите

Още по темата

Skip to content