ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО НА 14 СЕПТЕМВРИ: Речта за състоянието на Съюза на Урсула фон дер Лайен

Източник: Аудио-визуална служба на ЕК

На 14 септември (сряда) председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще произнесе своята годишна реч за състоянието на Съюза пред членовете на Европейския парламент в Страсбург и всички европейски граждани.

В тази решаваща година председателят Фон дер Лайен ще очертае основните приоритети в работата на Комисията през следващите месеци и намеренията й за нови мерки за преодоляване на предизвикателствата в енергетиката и икономиката, пред които е изправен ЕС.

Речта за състоянието на Съюза и пленарният дебат в Европейският парламент ще се предават на живо от 10:00 ч. българско време с превод на български език. В интернет можете да гледате директно на сайта и Фейсбук страницата на Представителството на Европейската комисия в България.

Сигнал за телевизионно пряко предаване има от  двата сателитни канала EBS и EbS+ (изберете аудио канал на желания език от менюто)

Каним всички български медии, които желаят, да предават прякото ефирно излъчване на речта за състоянието на Съюза. Те могат да вградят аудиовизуалния сигнал в дигиталните си канали или да използват сателитен телевизионен и радио сигнал, както е описано в техническите инструкции, приложени в настоящото съобщение.

Непосредствено преди началото на речта за състоянието на Съюза  Представителството на Европейската комисия в България организира и дискусия в Дома на Европа в София. Какво очакват младите хора от Европейската комисия? – Гледайте от 9:00 ч. онлайн тук разговора с актьора и влогър Стефан ПоповЧефо, Рада Боневаеко блогър и подкастър, младият предприемач Албина Томова и младежкия активист Драган Загорски. Коментарното студио ще модерира Енея Георгиева, редактор в списание Forbes Bulgaria.

 

linkПовече информация
Теми SOTEU2022, състоянието на Съюза, StrongerTogether, vdLCommission
Предишна публикация
Конкурс на ЕС за млади преводачи: училищата вече могат да се записват
Следваща публикация
#SOTEU Реч за състоянието на Съюза на председателя Фон дер Лайен, 2022 г.

Още по темата

Skip to content